Laatste aanpassingen belastingplan 2016

In Archief by robert

Het belastingplan 2016 was al aangenomen door de Tweede Kamer in het vertrouwen dat er ook in de Eerste Kamer een meerderheid voor de plannen te vinden zou zijn. In de Eerste Kamer stelden de andere politieke partijen nog eisen om mee te werken aan een meerderheid. Uiteindelijk kon met D66 tot overeenstemming worden gekomen.

Daarbij moest nog wel rekening worden gehouden met een aantal wensen van D66. Daarom is er alsnog een wijziging gekomen op het belastingplan 2016. Deze wijzigingen zijn versneld door de Tweede Kamer gevoerd, zodat voor het einde van het jaar alsnog over het gehele belastingplan 2016 gestemd kon worden in de Eerste Kamer.

Wij vatten de laatste aanpassingen op het belastingplan 2016 samen:
– Het tarief voor de tweede en derde schijf in de inkomstenbelasting/PVV is 40,4% geworden.
– Iedereen krijgt recht op een hoger heffingsvrij vermogen in box 3 in 2016. Een hoger heffingsvrij vermogen betekent dat er minder snel belasting hoeft te worden betaald in box 3. Effectief krijgt iedereen recht op een aanvullend heffingsvrij vermogen van € 3.000.
– De arbeidskorting wordt minder snel afgebouwd. Inkomens tussen € 35.000 en € 125.000 betalen daardoor minder belasting.
– De ouderenkorting wordt vanaf 2017 verhoogd.