Albert Heijn wil 50 winkels openen in Vlaanderen

In Berichtenby robert

In het Antwerpse Nijlen is de 25e winkel van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn geopend, op de plaats van een vroegere Alvo-supermarkt. Dit jaar worden in België nog drie winkels geopend, wat het totaal voor 2014 op negen brengt. Eind 2016 verwacht men, zoals eerder aangekondigd, vijftig winkels te hebben. In 2011 opende de keten van de Nederlandse moedermaatschappij Ahold de eerste winkel in ons land in Brasschaat. “We hebben toen gezegd dat we tegen eind 2016 50 winkels willen hebben”, zegt woordvoerder Sally Herygers. “Dat blijft het doel. Met de zaken die nu op tafel liggen, denken we dat zeker te kunnen halen.”

De winkels in ons land, allemaal in Vlaanderen, worden vanuit Nederland beleverd. Er zijn vooralsnog geen plannen voor een distributiecentrum in België of het openen van winkels in het Franstalige landsdeel. De supermarktketen, met vier franchisewinkels en de rest in eigen beheer, scoort naar eigen zeggen zowel in klantenaantal als de omzet boven de verwachtingen. Concrete cijfers over omzet of klanten worden evenwel niet vrijgegeven.

Albert Heijn telt in ons land intussen circa 1.720 personeelsleden, al was niet meteen geweten over hoeveel voltijdsequivalente banen het gaat.

www.demorgen.be

hits=508=