Registratie van het alarmsysteem

In Archief by robert

Vanaf 1 september 2009 is het verplicht om uw alarmsysteem te registreren op de website www.police-on-web.be . Het is belangrijk dat de politie zo snel mogelijk de exacte plaats kent waar een alarm in werking is getreden. Hoe meer details bekend zijn over de plaats, hoe sneller de politie ter plaatse is en hoe beter ze uw veiligheid kan garanderen. Daarom moeten alarmsystemen vanaf 1 september 2009 verplicht geregistreerd worden. Uw gegevens komen in een databank terecht die ervoor moet zorgen dat de politie efficiënt en snel kan optreden bij onraad. Indien u een alarmsysteem heeft aangesloten op een alarmcentrale, dan neemt de alarmcentrale de registratie volledig voor zijn rekening. Als gebruiker hoeft u niets te doen. Bent u niet aangesloten op een alarmcentrale, dan dient u de registratie zelf te doen.
Bij een nieuw alarmsysteem registreert u uw alarmsysteem dan binnen tien dagen, nadat deze voor het eerst heeft gebruikt. Gegevens wijzigen of u afmelden? Ook daarvoor hebt u maximaal tien dagen de tijd.
Een bestaand alarmsysteem registreren moet binnen de zes maanden. Aangezien de nieuwe reglementering van kracht werd in september 2009, heeft u vanaf dan zes maanden om uw systeem te registreren. Vergeet ook niet om jaarlijks uw gegevens te bekrachtigen.
hits=1= / id=1653=