Zorgverzekering

In Archief by robert

Omdat je in Nederland werkt, moet je je aanmelden bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Het is namelijk in het land waar je werkt dat je sociale zekerheidsbijdragen betaalt.Meld je binnen de vier maanden aan bij een Nederlandse zorgverzekeraar naar keuze.

Je ondertekent er een natura- of restitutiepolis (of een gecombineerde polis), een eigen risico en eventueel een aanvullende verzekering. Zo ben je in orde met de Nederlandse zorgverzekeringswet. Je kunt als inwoner van België kiezen om je bij een Belgisch ziekenfonds aan te sluiten. Zo heb je ook in België recht op terugbetaling van geneeskundige verzorging.Je ondertekent er een natura- of restitutiepolis (of een gecombineerde polis), een eigen risico en eventueel een aanvullende verzekering. Zo ben je in orde met de Nederlandse zorgverzekeringswet. Je kunt als inwoner van België kiezen om je bij een Belgisch ziekenfonds aan te sluiten. Zo heb je ook in België recht op terugbetaling van geneeskundige verzorging.

Van je Nederlandse zorgverzekeraar krijg je een S1-formulier (het vroegere E 106-formulier) dat bewijst dat je sociaal verzekerd bent ten laste van Nederland.

Met dat formulier kun je je aansluiten bij CM. CM bezorgt je een SIS-kaart en gele klevers. Heb je gezinsleden die in België verblijven en niet kunnen worden ingeschreven bij een andere Belgische verzekerde? Dan zal CM hen aanmelden bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Dat betekent dat je gezinsleden aangesloten zijn bij CM, maar ten laste staan van Nederland.

hits=2585= / id=1295=