Titel video 3

In Videoby robert

Belastingaangifte 2016

Achttien jaar al wonen de Nederlanders Alexandra Herzog en Hans Kroneman al in de Ardennen. Onder andere met hun website ‘ffweg’ (‘even weg’) zorgen ze er al lange tijd voor dat het groene zuiden van België geen onbekende is voor veel van hun landgenoten.

Achttien jaar al wonen de Nederlanders Alexandra Herzog en Hans Kroneman al in de Ardennen. Onder andere met hun website ‘ffweg’ (‘even weg’) zorgen ze er al lange tijd voor dat het groene zuiden van België geen onbekende is voor veel van hun landgenoten. Op weg naar een weekendje weg in de Ardense bossen zullen vele Nederlanders La Tour de la Famenne dan ook al hebben zien staan, met spontaan de vraag op de lippen: Wat doet een dergelijk gebouw op deze plek? Herzog en Kroneman gaan hem na een lange periode van leegstand alvast renoveren.

De 75 meter hoge Tour de la Famenne, langs de N4 in Marche-en-Famenne. Het merkwaardige bouwwerk valt van ver op voor wie dit deel van de Belgische Ardennen bezoekt. Ooit werd hij begin jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd als een draaiend restaurant, maar inmiddels staat hij al meer dan dertig jaar te verkommeren. Als het van het echtpaar Kroneman – Herzog afhangt komt daar alvast verandering in.