9 november: derby van de Lage Landen

In Berichtenby robert

Het Nederlands elftal oefent woensdag 9 november tegen België. De 126e ontmoeting met de Rode Duivels wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA. In de hoofdstad klinkt het beginsignaal om 20.45 uur. Het duel met België is onderdeel van Oranjes voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg op zondag 13 november. Voor België staat die dag een plaatsingsduel met Estland op het programma.

De laatste ontmoeting tussen Oranje en de Rode Duivels dateert van woensdag 15 augustus 2012. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel werd het 4-2 voor de thuisploeg met bondscoach Marc Wilmots. Het was de wedstrijd waarin Louis van Gaal zijn rentree maakte als bondscoach van het Nederlands elftal. De huidige bondscoach Danny Blind zat destijds in Brussel voor het eerst op de bank als assistent.

Het duel op 9 november wordt de 126e editie van de “Derby der Lage Landen”. In de onderlinge confrontaties leidt Nederland met 55 overwinningen, de Rode Duivels hadden 44 keer de bovenhand. De derby eindigde 26 maal op een gelijkspel. België verloor al sinds 6 september 1997 (3-1) niet meer van de Nederlanders.

voetbal.blog.nl