Zeelandparade 2015 op Water-Ant

In Berichten by robert

Om het watererfgoed van de Antwerpse haven in de kijker te zetten, brengt Water-Ant op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 meer dan 50 authentieke schepen naar het Bonaparte-, Willem- en Verbindingsdok.

Tijdens dit nautisch evenement zal de Provincie Zeeland zich presenteren als toeristische/maritieme -, culturele- en culinaire bestemming voor bezoekers uit Vlaanderen en in het bijzonder uit Antwerpen. Op vrijdag 25 september (17.30 uur) opent de Commissaris van de Koning van Zeeland in het auditorium van het Felix pakhuis een Zeeland seminar met de titel ‘Over de Schelde’. Bekende sprekers uit Nederland en Vlaanderen geven hun visie op Watersport, Fietsen en Gastronomie in Zeeland. Ter afsluiting van dit symposium vindt een‘netwerkevent’ plaats aan het Bonaparte Dok.

Ook voor het publiek is gedurende het hele weekend een ‘Zeeland dorp’ ingericht aan het Bonaparte Dok. Daar ‘Proeft & Beleeft’ men Zeeland met  streekproducten, is fraaie Zeeuwse kunst te zien en stellen de toeristische trekpleisters van de ‘Zeeuwse boven buren’ zich voor.

www.gva.be

hits=279=