Busverbinding Groningen, Antwerpen, Brussel en Leuven

In Berichten by robert

Dagelijks rijden drie bussen naar Antwerpen en Brussel. Eén daarvan gaat verder naar de universiteitsstad Leuven. Met de nieuwe bestemmingen breidt Flixbus de bestaande lijn Groningen- Apeldoorn- Eindhoven uit. De bus naar Eindhoven is straks langer onderweg vanwege de tussenstop in Arnhem of Nijmegen.

Flixbus startte in december met binnenlandse buslijnen in Nederland. Behalve naar Apeldoorn en Eindhoven gaat er vanuit Groningen een bus naar Hengelo en Enschede. Het is nog niet duidelijk of Flixbus die buslijn ook met andere plaatsen uitbreidt. Het bedrijf mag alleen kaartjes verkopen tussen steden zonder rechtstreekse spoorlijn.

Het gelijknamige Duitse moederbedrijf heeft er veel succes mee, ook internationaal. Bussen van Berlijn, Kiel en Hamburg naar Groningen en Amsterdam zitten geregeld vol. In Duitsland is de busmarkt al jaren vrijgegeven en is de langeafstandsbus een bekend fenomeen. Reizigers zijn enthousiast over de bus omdat ze niet hoeven over te stappen en verzekerd zijn van een zitplaats met wifi, elektriciteit en airco.

www.dvhn.nl