Nederland en Vlaanderen samen op economische missies

In Berichten by robert

Vlaanderen en Nederland organiseren van 31 mei tot en met 5 juni een economische missie naar Ghana en Senegal. Flanders Investment and Trade (FIT), het investerings- en exportagentschap van de Vlaamse overheid, zal daarvoor samenwerken met zijn Nederlandse tegenhanger. Later dit jaar volgt nog een gezamenlijk handelsmissie waar ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal aan deelnemen.

Eind mei, begin juni komt er de gezamenlijke missie naar Ghana en Senegal. Minister-president Bourgeois: “FIT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland slaan de handen in mekaar om deze missie tot een succes te maken voor zowel het Vlaamse als het Nederlandse bedrijfsleven. Het opzet is om in landen met een zich ontwikkelende economie op zoek te gaan naar opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven. Vandaag zijn al 48 bedrijven ingeschreven voor deze missie. Het gaat dan vooral over ondernemingen die actief zijn in sectoren zoals landbouw, transport/logistiek en infrastructuur. Het succes van dergelijke missies toont het groeiende belang van de Afrikaanse markt voor het Vlaamse bedrijfsleven. Zo organiseert FIT ook dit najaar nog een missie naar Ethiopië, Kenia en Rwanda”.

Van 5 tot en met 7 oktober organiseren Nederland en Vlaanderen samen nog een economische missie naar Atlanta. De bestemming van die missie wordt later bekendgemaakt. Vlaanderen en Nederland trokken voor de eerste maal samen naar de Verenigde Staten (Houston) in 2013.

www.flanderstrade.be

hits=919=