Bekendheid .vlaanderen en .brussels is laag

In Berichten by robert

De bekendheid van de top-level-domains .vlaanderen en .brussels bij Belgische bedrijven is nog steeds laag. Daarnaast hebben steeds vaker Nederlandse partijen .be-domeinnamen in handen; circa twintig procent van deze domeinen heeft een Nederlandse eigenaar.
Dat meldt DNS Belgium, dat een onderzoek onder vijfhonderd zelfstandige ondernemers en kleine tot middelgrote bedrijven in geheel België hield met de vraag of zij kennis hadden over en mogelijk interesse in een domeinnaam met de extensie .vlaanderen of .brussels. Deze tld’s zijn sinds september vorig jaar beschikbaar.

DNS Belgium meldt verder dat hoewel de bekendheid van de twee tld’s is toegenomen, de getoonde belangstelling juist is verminderd. Slechts 26 procent van de bedrijven zou overwegen om een tweede domeinnaam naast de reguliere .be-extensie te gaan afnemen. Het vastleggen van .brussels- en .vlaanderen-domeinnamen kost jaarlijks 20 euro exclusief btw.

De interesse voor Belgische domeinnamen vanuit Nederland is juist opvallend groot. Begin april liet DNS Belgium weten dat van de 1,5 miljoen .be-domeinnamen een kleine 20 procent in handen is van een Nederlandse eigenaar. Vooral Nederlandse webshops kiezen voor een .be-domeinnaam. Daarnaast registreerde een Nederlandse student onlangs sex.vlaanderen en casino.vlaanderen, domeinnamen die potentieel veel geld waard zijn. tweakers.net/

hits=420=