EVO vergroot slagkracht door samenwerking België

In Berichten by robert

De Belgische en Nederlandse verladersorganisaties OTM en EVO gaan nauwer samenwerken. De samenwerking moet leiden tot meer slagkracht. De twee verladersorganisaties (EVO telt 20.000 leden, OTM enkele honderden) intensiveren hun lobbyactiviteiten, opleidingen en informatievoorziening. OTM en EVO werken al nauw samen bij de Europese koepelorganisatie voor verladers, de European Shippers’ Council (ESC). Hoewel OTM minder leden heeft, drukt de organisatie in België een belangrijke logistieke stempel, laat Raymond Mens, woordvoerder EVO desgevraagd weten. “De overeenkomsten zijn talrijk: zo willen beide organisaties de Europese vervoersmarkt liberaliseren.

Inzet lzv’s
De grens tussen Nederland en België bestaat voor veel leden al helemaal niet meer, behalve dan op papier. Daarom is het belangrijk om samen te werken op dossiers die voor beide verenigingen van belang zijn, verklaart EVO de samenwerking. De overeenkomst moet leiden tot meer slagkracht op dossiers die zowel voor Nederlandse als Belgische verladers van belang zijn. Dit zijn onder andere: inzet van lzv’s, luchtvracht en de haveninfrastructuur van Antwerpen en Rotterdam. “Daarnaast willen we informatie over deze en andere dossiers structureel met elkaar delen. Hetzelfde willen we met onze opleidingen doen.”

Opleidingspakket
Ook gaan beide organisaties diensten en servicepakketten voor gezamenlijk gebruik ontwikkelen. Dit moet onder meer resulteren in een beter, gezamenlijk opleidingspakket waarin de kennis en ervaring van beide landen worden meegenomen.

www.logistiek.nl

hits=516=