Arke gaat met Dreamliner rechtstreeks vliegen tussen Eindhoven en Antillen

In Berichten by robert

Vakantievlieger Arke heeft zijn alternatief voor Schiphol en Lelystad gevonden. De luchtvaartmaatschappij gaat vanaf november met één van haar Dreamliners tussen Eindhoven Airport en de Antillen vliegen. Het is voor het eerst dat een regionale luchthaven in Nederland een intercontinentale lijnverbinding krijgt.

Het interieur van Arke’s Dreamliner. Doordat de romp van kunststof is, is het toestel veel stiller, zuiniger en schoner. Bovendien is de druk in de cabine veel lager, waardoor reizigers minder snel vermoeid raken.

Arke start 1 november met twee Antillenvluchten per week en zet de verbinding meteen het hele jaar door, ook in het zomerseizoen van 2016. Afwisselend gaat de vlucht eerst naar Aruba of Curaçao, om vervolgens met een tussenstop op het andere eiland terug te keren naar Eindhoven.

In Nederland kent het alleen KLM als tegenstrever op de Antillenroutes. Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland – vorig jaar met 3,9 miljoen passagiers en bijna 30.000 starts en landingen – biedt nu vooral vakantievluchten en lijndienstbestemmingen in Europa. Prijsbrekers Ryanair, Transavia en Wizzair zijn de belangrijkste gebruikers. Arke gebruikt de luchthaven al voor Europese vakantievluchten.

www.parool.nl

hits=449=