Belgische toeristen zien Nederland meer en meer zitten

In Berichten by robert

Het aantal Belgen dat met vakantie gaat naar Nederland is vorig jaar met tien procent toegenomen, tot 1,8 miljoen. Het aantal Chinese bezoekers steeg bij onze noorderburen vorig jaar het sterkst, met 18 procent naar ruim 250.000. In totaal bezochten bijna 14 miljoen buitenlandse toeristen Nederland, 10 procent meer vergeleken met 2013. Dat blijkt uit cijfers van NBTC Holland Marketing.
De meeste toeristen (ruim 3,9 miljoen) kwamen uit Duitsland, dat is een stijging van 12 procent. Het aantal Britten steeg met 11 procent naar bijna 1,9 miljoen bezoekers. België neemt de derde plek in met ruim 1,8 miljoen toeristen (plus 10 procent).

Ook kwamen er bijna een miljoen (plus 6 procent) Amerikanen naar Nederland, mede door de aantrekkende economie en de goedkopere euro. Het aantal bezoekers uit Rusland daarentegen daalde met 6 procent tot 190.000. Het toerismebureau schrijft dat toe aan de politieke spanningen en de waardedaling van de roebel.
De 14 miljoen buitenlandse bezoekers verbleven ruim 34,6 miljoen nachten in Nederland, dat is 9 procent meer dan in 2013. Vooral uit België, Groot-Brittannië en Duitsland kwamen fors meer bezoekers. Een verklaring is volgens NBTC de groei van het aantal korte vakanties, waar Nederland als buurland sterk van profiteert.

Ook extra vliegverbindingen, het mooie weer en de gunstige vakantiespreiding in Duitsland en België droegen bij aan de toename van het aantal vakanties in Nederland. Deze groei was in het hele land zichtbaar, maar het meest in de steden en aan de kust. Voor Groot-Brittannië speelt ook de goede wisselkoers een rol; voor veel Britten is het relatief goedkoop om naar Nederland te reizen.

deredactie.be

hits=493=