Hollandse misdaad’ verschuift naar provincies die grenzen aan België

In Berichten by robert

De traditionele Hollandse criminele netwerken verschuiven hun activiteiten naar het zuiden van Nederland. Daarom zijn de criminele acties als liquidaties, drugshandel en witwassen daar toegenomen. Het gaat dan met name om de aan België grenzende provincies Noord-Brabant en Limburg, lieten de Nederlandse politiebaas Gerard Bouman en procureur-generaal Herman Bolhaar vandaag weten.

Onder anderen leden van de zogenoemde outlaw motorclubs maken zich hieraan schuldig, stellen ze. “De oude traditionele Hollandse netwerken hebben steeds meer bemoeienis in het zuiden van Nederland”, zegt Bouwman. In totaal zijn er bijvoorbeeld niet of nauwelijks meer criminele moorden in Nederland.

Om deze georganiseerde misdaad in het zuiden en de rest van het land te kunnen bestrijden zijn OM (Openbaar Ministerie) en politie vorig jaar begonnen met een bredere aanpak. Niet alleen het strafrecht, maar ook de Belastingdienst en gemeenten moeten helpen bij het bestrijden van de criminaliteit die de Nederlandse samenleving ‘ondermijnt’. De eerste resultaten afgelopen jaar zijn positief, concludeert Bolhaar.

www.hln.be

hits=721=