Honderden miljoenen euro’s voor samenwerking Brabant en Vlaanderen

In Berichten by robert

De Europese Commissie wil 150 miljoen euro investeren in de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, de Vlaamse overheid en onder meer de provincie Brabant leggen samen een zelfde bedrag op tafel. Bedrijven, onderwijsinstellingen en burgers in onder meer Brabant, Limburg en Zeeland gaan hiervan profiteren. Het geld gaat naar projecten op de gebieden innovatie, energie, milieu en arbeidsmarkt.

‘Kansen benutten’
De Brabantse provinciebestuurder Bert Pauli vindt dat ‘we de vele kansen voor grensoverschrijdende samenwerking echt moeten benutten’. Hij wijst erop dat Brabant en Vlaanderen van het Europese Comité van de Regio’s de award voor de beste Europese Entrepreneurial Region 2014 hebben gekregen. “Dit bewijst eens te meer welke enorme kwaliteit beide regio’s in huis hebben”, aldus Pauli. Komend najaar zouden de eerste projecten gepresenteerd moeten worden.

www.omroepbrabant.nl

Zeeland profiteert van miljoenen voor Interreg

Zeeland profiteert mee van 300 miljoen euro aan investeringen voor de grensoverschrijdende samenwerking Interreg Vlaanderen-Nederland. De komende zeven jaar worden die investeringen voor de helft betaald uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De andere helft wordt bijgelegd door Vlaamse en Nederlandse overheden, waaronder Zeeland. Het investeringsprogramma is voor de komende tijd vooral gericht op innovatie, efficiënt gebruik van energie en hulpbronnen, milieubescherming en werkgelegenheid.

Kansen
Volgens Zeeuws gedeputeerde Ben de Reu liggen er voor de provincie vooral kansen op het gebied van de zogeheten biobased economy, innovatie in de aquacultuur en grensarbeid.

www.omroepzeeland.nl

hits=784=