NederBelgischMagazine: grensoverschrijdende fiscaliteit (Disclaimer)
---

In het komend NederBelgischMagazine

Tegemoetkoningen in crisistijd:
- normaliter werk je in Nederland. Omdat je nu telewerkt vanuit je woonplaats in België, aan welk land moet je de premie sociale zekerheid afdragen?
- Gaat België nu belasting heffen over de dagen dat je thuis in België aan het telewerken bent? Kan je dan nog wel de Nederlandse hypotheekrenteaftrek claimen?
- Is de TOGS-gift van € 4.000 van toepassing op Belgische inwoners met een onderneming in Nederland?
- Kunnen inwoners van België met een Nederlandse onderneming in aanmerking komen voor de TOZO-uitkering (tot maximaal een bedrag van € 1.500 per maand) uit Nederland?

Gunstregime rondom privaat vastgoed:
De aandelen van een familiebedrijf kunnen onder bepaalde voorwaarden geschonken worden met daarbij een vrijstelling van schenkbelasting of vererven aan een vlak tarief van 3% of 7% erfbelasting. Maar is er privaat vastgoed aanwezig in het familiebedrijf, dan is de Vlaamse Belastingdienst minder toeschietelijk. Een rechtbank in eerste aanleg komt nu met een verrassend vonnis in een zaak met een vennootschap die naast de exploitatie van een slagerij ook een woning en een aantal appartementen heeft.

En verder:
Nederlandse en Belgische marines bundelen krachten in aanschaf schepen, nieuwe natuur door het Grensmaasproject, onderzoek in naleving van coronamaatregelen in België en Nederland, met de bus de grens over, bijzonder archief radiohitnoteringen, samenwerking tussen de Noorderkempen en Noord-Brabant....

---
Nederbelgendesk

Wij bieden oplossingen op maat voor grensoverschrijdend werken of ondernemen, voor uw persoonlijke vermogensplanning, voor emigratie of remigratie.Naar Actal

---